• Club

  • sv Ten Donck is niet de grootste maar wel de gezelligste sportvereniging van Ridderkerk. Hoewel korfbal de grootste tak van sport bij ons is, wordt er op maandag door de Korfbalfitters ook gebadmintond en getrimd. Woensdagmiddag is bestemd voor het hockeyen. Zowel voor de jeugd als voor de senioren zijn er dus voldoende mogelijkheden om sportief bezig te zijn. Op dit moment hebben wij 2 seniorenteams en 3 jeugdteams. Al onze teams spelen recreatief korfbal. Vanaf 1962 zijn we in Ridderkerk gevestigd en met ons clubhuis, onze eigen kunstgrasvelden en eigen sporthal beschikken wij over een fantastische  accommodatie.

    Het sportief presteren is belangrijk maar altijd gekoppeld aan het op een plezierige en gezellige manier samenzijn en samenspelen. Korfbal is dan ook een echte familiesport.We vinden het van groot belang dat kinderen bij Ten Donck op een plezierige en veilige manier kunnen sporten en recreeren. Sociale controle en "normale" omgangsvormen worden breed (uit)gedragen. Extra aandacht wordt besteedt aan onderlinge omgangsvormen en daar waar het vermopden bestaat dat kinderen buiten de groep vallen wordt direct actie ondernomen.Maandelijks worden er allerlei activiteiten voor onze jeugdleden georganiseerd en het jaarlijkse kinderkamp is voor onze jeugdleden één van de hoogtepunten van het jaar. Voor onze jeugdleden staan elke week goed opgeleide trainers klaar waarbij tijdens de trainingen het spelplezier en het verhogen van het korfbalniveau hand in hand gaan.

    Ook voor onze seniorleden vinden er vele activiteiten en verenigingsfeesten plaats en ons clubhuis De Haspel is wekelijks een bron van gezelligheid.Van eind maart t/m half oktober (de veldcompetitie) vinden de trainingen buiten plaats op onze prachtige kunstgrasvelden. Tijdens de zaalperiode (winter) trainen en spelen we in onze eigen sporthal die tegen ons clubhuis is aangebouwd.Spreekt het spelen bij een bruisende vereniging, waar gezelligheid en presteren prima samengaan, neem dan contact op met ons secretariaat. Voor kinderen vanaf 6 jaar tot senioren van 95 jaar is er altijd plaats en zijn hartelijk welkom om bij Ten Donck te komen spelen.Kom op donderdag eens kijken op ons veld op het Reyerpark en proef de sfeer !!!