• Zondag 2 april 2017 werd op het zonovergoten Reyerpark de buitencompetitie hervat en speelden de korfballers van Sportvereniging Ten Donck direct tegen een zware directe concurrent, het Haagse Dubbel Zes. Beide teams stonden 2 punten achter koploper PSV uit Eindhoven. Door de 23-21 winst en bleef de Ridderkerkse Van Pelt en Schreijerformatie in het spoor van de koploper en staat het nog altijd op 2 punten op de 2e plaats op de ranglijst omdat ook PSV zijn wedstrijd wist te winnen.

Ten Donck begon voortvarend en stond binnen enkele minuten op een 4-1 voorsprong. Raymond Witvliet scoorde 2x van afstand, Rene van Bijsterveld scoorde eveneens van afstand en Jilmar Dubbeldam legde de bal kort achter de korf binnen. Een rommelige fase waarin niet gescoord werd volgde en werd afgesloten toen in de 16e minuut Raymond Witvliet met een geweldig afstandschot, bijna vanaf de middenlijn, Ten Donck op 5-1 zette. Uit de tegenaanval scoorde Dubbel Zes direct 5-2. Manon Veldstra schoot maar haar poging stuitte op de korfrand. Vervolgens kwam Dubbel Zes beter in de wedstrijd en kwam terug tot 6-5 waarna weer een sterke fase voor Ten Donck volgde en de Ridderkerkse formatie liep via scores van Menno Bonnema (afstandschot) en een frommeldoelpunt kort onder de korf, Bianca de Wit en Femke Buijks uit naar 9-5 met nog 6 minuten tot de rust. Jilmar Dubbeldam faalde nog 2x vanaf de stip en Dubbel Zes wist in de laatste periode van de eerste helft toch terug te komen tot een 9-9 ruststand. 2 strafworpen aan Ten Donck toegekend werden helaas door Jilmar Dubbeldam gemist, dat zijn we niet van hem gewend en de spanning voor de tweede helft was weer helemaal terug. In die tweede helft had coach Jasper Slooten Menno Bonnema vervangen door Stefan Naaktgeboren. Een ervaren verdedigend ingestelde speler met aanvallende mogelijkheden. Manon Veldstra scoorde direct na het fluitsignaal 10-9 met een fraai schot recht voor de korf en Ten Donck liep uit naar 14-11 via onder andere twee strafworpen benut door Stefan Naakgeboren en Rene van Bijsterveld die de tweede helft goed op schot kwam en een afstandschot van Laura Streefkerk. Laura Streefkerk wist zich even later door de verdediging van Dubbel Zes te wurmen scoorde kort onder de korf 17-13 en wederom was Rene van Bijsterveld 2 x trefzeker vanaf de  strafworpstip en zo liep Ten Donck uit naar 17-13. Ten Donck was sterker maar verzuimde verder uit te lopen. Telkens wist Dubbel Zes toch ook een score mee te pikken. De wedstrijd ging vervolgens redelijk gelijk op maar de winst kwam voor Ten Donck niet meer in gevaar. Jaleesa Weynschenk verving Laura Streefkerk en met nog een minuut of 7 te spelen kwam ook Melvin Slooten voor Raymond Witvliet die in de tweede helft nauwelijks tot scoren kwam. Uiteindelijk werd het 23-21. Een fraaie uitslag. Volgend weekend staat er een uitwedstrijd in Roermond op het programma waarna op 15 april om 13.30 uur de thuiswedstrijd tegen Keep Fit uit Roosendaal volgt.

Scores Ten Donck; Rene van Bijsterveld 6x; Raymond Witvliet 4x; Menno Bonnema, Jilmar Dubbeldam, Stefan Naaktgeboren, Laura Streefkerk, Manon Veldstra en Bianca de Wit allen 2x; Femke Buijks 1x.

Opstelling Ten Donck; Rene van Bijsterveld, Jilmar Dubbeldam, Manon Veldstra, Bianca de Wit, Menno Bonnema (36 Stefan Naaktgeboren), Femke Buijks, Laura Streefkerk (58 Jaleesa Weijnschenk) en Raymond Witvliet (62 Melvin Slooten).