• Zondag 18 december heeft het Ten Donck in een directe confrontatie achtervolger en nummer 2 van de ranglijst Ready ‘60 uit Roermond opzij gezet en de voorsprong vergroot. De eindstand van 17-10 was een reële weergave van de wedstrijd.

Zonder 2 belangrijke bepalende spelers, Raymond Witvliet en Manon Veldstra maar met veel inzet en passie trad een gretig Ten Donck aan. Aanvallend werd begonnen met Jilmar Dubbeldam, Stefan Naaktgeboren, Lois le Noble en Laura Streefkerk. De verdediging werd gevormd door Rene van Bijsterveld, Menno Bonnema, Marlon de Reuver en Jaleesa Weynschenk. Onder aanvoering van Jilmar Dubbeldam en Rene van Bijsterveld werd de ploeg op sleeptouw genomen en legde Ten Donck zijn tegenstander een hoog tempo op. Bij vlagen zeer goed.spelend maar de afronding miste in de eerste helft nog de nodige scherpte.  Veel kansen waaronder enkele vrije ballen bleven onbenut. Echter, met veel lengte in de ploeg heerste Ten Donck over Ready ‘60 onder de korf. Ready ‘60 kon de Van Pelt en Schreijerformatie één helft bijbenen. De rust werd bereikt bij een 6-5 voorsprong voor Ten Donck door 3 scores van Rene van Bijsterveld en eveneens 3 x voor Jilmar Dubbeldam. In de tweede helft ontketende Ten Donck. Ook Menno Bonnema begon te scoren. Ten Donck kwam op een 12-8 voorsprong. Met nog 10 minuten op de klok wisselde coacht Jasper Slooten, Nadieh Bergwerf kwam voor Lois le Noble en Maurice Desloover verving de tot dan goed spelende Stefan Naaktgeboren. Maurice Desloover kende een zeer goede invalbeurt en er ontspon zich een zeer goed Ridderkerks slotoffensief. De eerste 2 balcontacten van Maurice Desloover betekende twee treffers 13-8 en 14-8. Een strafworp en fraai schot van een dame van Ready betekende nog 14-10 maar weer was het Maurice Desloover die 15-10 en 16-10 liet aantekenen. Met 4 scores binnen 6 minuten tijd beleefde hij een super invalbeurt! In de slotseconden wist Menno Bonnema met een geweldig afstandschot vanaf de middenlijn de eindstand 17-10 op het bord te krijgen. Ten Donck staat nu halverwege de competitie 3 punten los van Ready ‘60 en heeft dus de beste kaarten voor de tweede helft van de competitie in de derde klassse.

Scores Ten Donck; Jilmar Dubbeldam 5x, Menno Bonnema en Maurice Desloover 4x; Rene van Bijsterveld 3x en Stefan Naaktgeboren 1x.

dsc_0067 dsc_0080 dsc_0129 dsc_0137 dsc_0145 dsc_0164 dsc_0175 dsc_0184 dsc_0209 dsc_0215 dsc_0222 dsc_0231 dsc_0238 dsc_0254 dsc_0255 dsc_0260 dsc_0295 dsc_0304 dsc_0312 dsc_0319 dsc_0328 dsc_0342 dsc_0376 dsc_0391 dsc_0407