• Ten Donck 1 heeft zondag 11 september op het eigen sportpark Reyerpark te Ridderkerk het onnodige en teleurstellende verlies van vorige week bij Dubbel Zes in Den Haag weten weg te spelen met een overwinning van 18-16 op Ready '60 uit het limburgse Roermond.

Ten Donck in begon sterk met in de aanval René van Bijsterveld, Jilmar Dubbeldam, Manon Veldstra en Bianca de Wit. Het startende verdedigingsvak werd gevormd door Menno Bonnema, Femke Buijks, Maurice Desloover en Jaleesa Weynschenk. Met korte vlot lopende combinaties wist Ten Donck het initiatief naar zich toe te trekken en de bezoekers een hoog tempo op te leggen. Ten Donck nam direct een goede voorsprong. Binnen 5 minuten stond het 4-2. Aanvallend combineerden Rene van Bijsterveld en Manon Veldstra er rustig op los en verdedigend stond Ten Donck ook sterk met de lange Jilmar Dubbeldam onder de korf. Ook Maurice Desloover was als vanouds redelijk op schot. Toch verzuimde Ten Donck na de eerste storm van 10 minuten uit te lopen en lieten ze de bezoekers in de wedstrijd komen door het missen van veel kansen, zoals enkele vrije ballen en een strafworp. Ready '60 kwam zelfs voorbij, mede door enkele benutten strafworpen stond het 5-6 na 25 minuten. De blauw gele Van Pelt en Schreijerformatie kon daarna toch weer de rug rechten en de voorsprong terugpakken. De rust werd bereikt met een minimale voorsprong bij 7-6 voor Ten Donck. Na rust werd Femke Buijks gewisseld en vervangen door Nadieh Bergwerf. Het ging tot 11-11 in de 50e minuut gelijk op. Telkens nam Ten Donck de voorsprong maar maakte Ready ’60 in de tegenaanval direct weer gelijk. Maurice Desloover werd aanvallend bijgestaan door Menno Bonnema en dat had een goede invloed op beide spelers. In de laatste 20 minuten wisten de Ridderkerkers op sleeptouw genomen door de steeds beter spelende Rene van Bijsterveld en Menno Bonnema toch eindelijk het verschil te maken en naar een voorsprong van 18-14 uit te lopen. In de slotminuut scoorde Ready ’60 nog 2 keer tegen maar kwam de overwinning voor Ten Donck niet meer in gevaar. Volgende week staat de uitwedstrijd tegen het nog puntloze Keep Fit in Roosendaal op het programma.