• Zondagmiddag 10 april ’16 wist SC Ten Donck verrassend van ranglijstaanvoerder Ready '60 uit Roermond te winnen. In September werd het in Roermond nog 13-12 voor Ready, nu werd het op een zonovergoten Reyerpark ook 13-12 maar in het Ridderkerks voordeel. De nieuwe coach Ruud Slooten heeft kennelijk een goede invloed op de Van Pelt & Schreijerformatie en haar op het juiste spoor gekregen, vorige week werd ook al gelijk gespeeld uit in het Brabantse Berlicum bij het hoger genoteerde BMC. Zo is Ten Donck goed aan de 2e competitiehelft begonnen.

Ten Donck startte goed maar kreeg in de beginfase ook al veel strafworpen tegen. Gelukkig voor de Ridderkerkers stond het vizier bij Ready nog niet op scherp en wisten de Limburgers daar geen profijt uit te halen. De 4 eerst toegekende strafworpen gingen mis. Later in de wedstrijd kregen de bezoekers namelijk nog 4 strafworpen en die gingen wel door de korf. Maar zoals gezegd Ten Donck kwam in de gelijkopgaande wedstrijd op voorsprong via 2 vrije ballen benut door Maurice Desloover en Jordy Tiemens en een strafworp benut door Maurice Desloover. Na een kleine 5-3 voorsprong werd de rust bereikt met een 7-8 stand in Roermonds voordeel. Dat was ook mede te danken aan het onvermogen van de bezoekers die veel vrije ballen onbenut lieten in de eerste helft. Ten Donck zat in ieder geval nog in de wedstrijd. Na rust werd door de Limburgse bezoekers het tempo opgevoerd en scoorde Ready ook direct 7-9 uit een korte combinatie vlak onder de korf. Een afstandschot van Jaleesa Weynschenk betekende de aansluiting. Afstandschoten werden gemist en Ten Donck zocht de korte combinaties en was daar een paar keer succesvol mee. Ready had soms wat langdurig balbezit maar wist er geen voordeel uit te halen. Ten Donck moest werd teruggedrongen en moest vol in de verdediging. Dat werd goed uitgevoerd met en enkele  goede acties en storend werk van René van Bijsterveld, Shelly van Bree en een sublieme verdedigende actie van Damayanti Desloover hield Ten Donck in de slotfase overeind. In de 60e minuut tekende Gert Jan den Otter voor de 11-11 uit een fraaie combinatie met Jordy Tiemens, die een goede wedstrijd speelde, wist hij raak te schieten. Uiteindelijk wist Ten Donck in de slotfase de Limburgse koploper alsnog voorbij te gaan. Het werd 12-11 uit een vrije bal benut door Jordy Tiemens.  In de 69e minuut scoorde Ready uiteraard via een strafworp 12-12 maar in de laatste minuut was het Maurice Desloover die met een fraai schot de winnende treffer, 13-12, binnen te schieten.

Volgende week speelt Ten Donck uit in Helmond tegenstander is dan de rode lantaarndrager OEC. Op 24 april is de volgende thuiswedstrijd. Dan ontvangen de Reyerparkbewoners de nieuwe koploper Klimop uit Deurne. Aanvang 14.30 uur.

Scores Ten Donck; Maurice Desloover 5x, Jordy Tiemens 4x, René van Bijsterveld 2x en Jaleesa Weynschenk en Gert-Jan Den Otter beiden 1x.