• Met een fraaie winst van 19-14 kende Ten Donck zondag thuis in de eigen Reyerparkhal tegen  EKCA uit Arnhem een flitsende start van het zaalseizoen 2016/2017. EKCA was voor de Van Pelt en Schreijerformatie de grote onbekende uit haar poule. Startend met in de aanval Menno Bonnema, Lois le Noble, Laura Streefkerk en Raymond Witvliet en in de verdediging werd aangevangen met  René van Bijsterveld, Jilmar Dubbeldam, Manon Veldstra en Bianca de Wit.

In de eerste minuut kon Raymond Witvliet al aanleggen voor een strafworp, deze benutte hij beheerst. Snel daarna stond het via Lois Le Noble en Rene van Bijsterveld 3-0 maar kwamen ook de bezoekers tot score en terug tot 3-3. Ten Donck nam het initiatief en legde haar tegenstander een goed tempo op. Een kwartier kon EKCA het bijhouden. Met de stand van 4-4 op de klok na 16 minuten liep Ten Donck in de eerste helft weg van haar tegenstander om met een 9-4 voorsprong naar de thee te gaan in de rust.

In de tweede helft werd met soms hele fraaie combinaties leuk en attractief korfbal gespeeld. De afronding liet echter wat meer te wensen over en zo nu en dan slopen er wat slordigheden in het spel. Aanvallend speelden zowel Rene van Bijsterveld alsmede Raymond Witvliet sterk. Dit mede door het goede samenspel en vrij zetten door bijvoorbeeld Manon Veldstra , Bianca de Wit en Laura Streefkerk en met een paar lange mannen onder de korf is de afvang en rebound ook zo goed als zeker. Coach Jasper Slooten heeft daar de ervaren Jilmar Dubbeldam en Menno Bonnema voor tot zijn beschikking. Ten Donck kon in de tweede helft de voorsprong simpel verdedigen. EKCA kreeg weinig ruimte. Soms kregen ze die wel en werd de kans niet benut. In een daardoor redelijk gelijkopgaande wedstrijd stopte de teller na 60 minuten bij 19-14. Strafworpen werden eindelijk eens goed benut met een score van 4 uit 5. Het benutten van buitenkansjes uit vrije ballen moet beter. Maar een zeer goed begin natuurlijk voor Ten Donck van het zaalseizoen 2016-2017 met deze goede winst.

Scores Ten Donck; Rene van Bijsterveld en Raymond Witvliet beiden 7x; Jilmar Dubbeldam en Lois le Noble beiden 2x en Manon Veldstra 1x. Volgende week speelt Ten Donck uit in Best bij DKB. De eerstvolgende thuiswedstrijd is op zondag 27 november om 15.30 uur. PSV/Lifrovragen uit Eindhoven natuurlijk.