• De laatste korfbalwedstrijd van de competitie stond zaterdagmiddag 28 mei jl. bij Korfbalvereniging Ten Donck in het teken van het afscheid van clubmens, Leon Scholts. Opgegroeid op het korfbalveld bij Ten Donck vind hij het nu genoeg geweest en gaat andere dingen doen. De wedstrijd was op het eigen Reyerpark tegen Voltreffers uit het Brabantse Oosterhout en werd nipt gewonnen met 11-10. De winnende treffer kwam natuurlijk van Leon Scholts zelf die in het eindsignaal de symbolische rode kaart van de scheidsrechter ontving.

20160528 Ten Donck 1 - Voltreffers 1 (11-10) (126)

Ten Donck startte voortvarend en kwam via Maurice Desloover op 2-0 waarna Leon Scholts uit een strafworp voor 3-0 kon zorgen. Daarna werden er bij de Van Pelt en Schreijerformatie Ten Donck een aantal kansen gemist en zodoende kwam Voltreffers sterk terug en nam het zelfs een 3-4 voorsprong na een half uur spelen. Tim Zevenbergen kon met een fraai schot 4-4 scoren vlak voor rust in de 32e minuut. In de laatste minuut van de eerste helft kreeg Voltreffers met een strafworp toch een buitenkans om weer op voorsprong te komen en via deze strafworp werd de ruststand met 4-5 bereikt. Het was geen grootse eerste helft. In de tweede helft ging Ten Donck beter spelen en nam het duidelijk het initiatief. De wedstrijd kantelde in Ridderkerks voordeel. Damayanti Desloover scoorde met een afstandschot 5-5 en Leon Scholts tekende uit een strafworp voor de voorsprong van 6-5. De wedstrijd bleef vervolgens tot het einde spannend omdat Ten Donck het verschil niet groter wist te maken dan 2 doelpunten. Voltreffers volgde in het spoor van Ten Donck. Via scores van Marlon de Reuver en Maurice Desloover die ook de korf weer wist te vinden werd het 8-6. Voltreffers kwam op 8-7 maar het was Leon Scholts die met een fraaie doorloopactie 9-7 scoorde. In de slotfase werd nog een paar keer gewisseld door coach Ruud Slooten maar kwam de winst voor Ten Donck niet meer in gevaar. Menno Bonnema, ingevallen voor Tim Zevenbergen scoorde 10-8 in de 60e minuut. De aansluitingstreffer van Voltreffers kwam uiteraard ook weer waarna weer Leon Scholts wederom trefzeker was en fraai zijn laatste doelpunt voor de Ridderkerkers scoorde, 11-9. Uit een laatste strafworp in de laatste minuut wist Voltreffers uiteindelijk de eindstand te bepalen op 11-10. Zo kreeg Leon Scholts toch een goed afscheid van het wedstrijdkorfballen. Ten Donck komt door dit resultaat definitief op de 6e plaats.

20160528 Ten Donck 1 - Voltreffers 1 (11-10) (75)

20160528 Ten Donck 1 - Voltreffers 1 (11-10) (44)

20160528 Ten Donck 1 - Voltreffers 1 (11-10) (33)

Opstelling Ten Donck; Maurice Desloover, Jordy Tiemens (49. Menno Bonnema), Nadieh Bergwerf, Damayanti Desloover (50. Nathalie Verhoef), Leon Scholts, Tim Zevenbergen (55. Rene van Bijsterveld), Shelly van Bree, Marlon de Reuver (64. Laura Streefkerk)

Scores Ten Donck; Leon Scholts-de Veld 4; Maurice Desloover 3 en Tim Zevenbergen, Marlon de Reuver, Damayanti Desloover en Menno Bonnema ieder 1x.