• Op een zwaar bewolkt en ijzig koud Reyerpark ontving korfbalvereniging Ten Donck zodag 24 april de nieuwe koploper Klimop uit het Brabantse Asten. Na het voorstellen van beide teams ontspon zich een spannende wedstrijd. Hoewel het de bezoekers waren die de score openden kwam Ten Donck speelde Ten Donck in de beginfase een goed tempo en creëerde het veel kansen met fris en aantrekkelijk korfbal. Met soms korte en snelle combinaties en afgewisseld met afstandschoten wist Ten Donck enorm veel kansen te creëren.

20160424 TD Klimop (12-11) (2)

Klimop wist in deze fase slechts uit strafworpen tegen te scoren. Opvallend was dat Klimop in de hele wedstrijd zelfs 9 strafworpen kreeg waarvan er slechts 2 gemist werden. Jammer was het dat Ten Donck nog te weinig profiteerd van de vrije ballen welke zij toegekend kreeg. Maurice Desloover wist er in de 30e minuut 1 te benutten waarmee hij voor 6-4 aantekende. In de slotseconde van de eerste helft scoorden de bezoekers 6-5.

In de tweede helft kon de blauw gele Van Pelt en Schreijerformatie Ten Donck het goede spel vast houden. Uiteraard kwam Klimop via een strafworp op 6-6 waarna de goed spelende Damayanti Desloover met een fraai kort schot 7-6 scoorde. In de 45e minuut bracht coach Ruud Slooten de meer aanvallend ingestelde Rene van Bijsterveld voor Jordy Tiemens. De eerste bal van Rene van Bijsterveld was direct raak en bracht Ten Donck weer op een voorsprong met 8-7. Jelmer Dubbeldam verving in de 49e minuut Gert Jan den Otter en speelde sterk onder de korf. Vervolgens wist Ten Donck via 2x een strafworp, feilloos benut door Leon Scholts en een afstandschot van Maurice Desloover het uit te lopen naar 11-8. Via 2 strafworpen kon Klimop terug komen tot 11-10 in de 64e minuut. Een spannende slotfase brak aan maar Ten Donck overleefde en wist uiteindelijk de rust te bewaren en met 12-11 winnend van het veld af te gaan.

Na de misstap van vorige week toen een verloren wedstrijd in Helmond tegen de rode lantaarndrager gespeeld werd had coach Ruud Slooten de ploeg toch weer op tijd gemotiveerd weten te krijgen om weer te winnen van de nieuwste koploper. Ten Donck lijkt daar een soort patent op te hebben.  De directe concurrenten wisten dit weekend ook haar wedstrijden te winnen waardoor Ten Donck niet veel op schoot met deze fraaie overwinning.

De eerstvolgende wedstrijd is op 8 mei a.s. tegen PSV uit Eindhoven op Sportpark Reyerpark, aanvang waarschijnlijk 16.00 uur en de toegang is nog altijd gratis.

Scores Ten Donck; Leon Scholts 4x, Damayanti Desloover en Maurice Desloover beiden 3x, René van Bijsterveld en Gert-Jan Den Otter beiden 1x.